elvirapuig

Coneix-me

Elvira Puig

Psicòloga i psicoterapeuta familiar
Col·legiada 5963
Hem d'aprendre a viure amb la incertesa.
Gerd Gigerenzer

Em vols conèixer?

Vaig néixer a Manresa. Miro enrere i em satisfà pensar en la sort que he tingut en poder treballar en aquesta professió, haver conegut totes les persones que han confiat en el procés terapèutic  per poder acompanyar-los a resoldre alguna situació que els generava dubtes o els feia patir. Amb el meu granet de sorra hem pogut aprendre conjuntament, i fer canvis. M’implico cada dia i amb cada persona, parella o família, amb molts interrogants per poder trobar una sortida. M’ha agradat sempre aprendre i experimentar de manera constant, amb reptes i inquietuds per continuar evolucionant com a persona. Sóc també emotiva, per naturalesa positiva, i m’agrada molt viatjar.

Vaig començar a treballar amb tècniques més cognitives i relacionals, i de manera progressiva he anat incorporant feina més emocional i física. Ment i cos s’interrelacionen, i les simptomatologies ens volen transmetre que alguna cosa no va bé i hem de canviar. Cada persona és única i irrepetible, amb un sistema de creences i visió del món, alhora interrelacionada amb el sistema familiar, social i cultural, configurant les seves experiències en un entramat de gran complexitat. No m’agrada etiquetar, sóc propera i respetuosa segons diuen, i activa a l’hora de treballar a les sessions, utilitzant  diferents eines per adaptar-me a les necessitats  i circumstàncies personals de qui em consulta.

La meva formació com a base teòrica és sistèmica  (treballar concebent que els problemes sorgeixen  per dificultats en les interaccions amb els altres, segons l’estil relacional i els patrons de comunicació), i altres formacions que em fan seguir una línia integradora  (ús de diferents tècniques de PNL, gestalt, coaching, constructivisme, cognitiva ….).  Tècniques  de corrents epistemològics diferents que he anat aprenent i integrant durant anys. Ara sento que vaig cap a la part més espiritual de l’ésser humà, sense deixar enrere la part científica, empírica i la incorporació de la tecnologia.

Qui té un perquè per viure pot suportar gairebé qualsevol com.
Nietzche
 • Col·legiada n. 5.963 al Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, amb antiguitat des de l’any 1990.
 • Llicenciada en Psicologia, a la Universitat de Barcelona (UB) l’any 1989.
 • Postgrau i Màster en Teràpia Familiar Sistèmica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Període 1990-94.
 • Postgrau en Psicoteràpia Humanista Integradora per la Universitat de Barcelona (UB). Període 1990-92.
 • Membre de la FEAP (Federación Española de Asociaciones de Psicoterapeutas) i de la SCTF (Societat Catalana de Teràpia Familiar). Des de l’any 1995.
 • Certificat de sòcia numerària de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. Des de 1992.
 • Títol Oficial com a Psicòloga Especialista en Psicologia Clínica, “Ministerio de educación, cultura y deporte”. Madrid 2007. (Equivalent al PIR).
 • Psicoterapeuta familiar i de parella i col·laboradora docent acreditada per la “Federación Española de Asociaciones de Terapia Familiar (FEATF)” i per la “Federación Española de Asociaciones de Psicoterapeutas (FEAP)”.
 • Curs i estada d’Intercanvi Científic i Formatiu, Centre di Studi di aplicazione della Psicologia relacionale de Prato (Firenze-Italia).
 • Suïcidi: Avaluació i Intervenció. Fundació Ajuda i Esperança de Barcelona.
 • Mediació Familiar: Un nou model social i una tècnica de solució de conflictes. Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears.
 • Trastorns alimentaris. Societat Catalana de T. Familiar.
 • Jornades Internacionals de Serveis Socials. Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya
 • Habilitats de comunicació. Diputació de Barcelona.
 • Intervenció psicològica a la infància i adolescència. Centre de teràpia cognitiva i assessorament psicològic.
 • Adopció a Catalunya i adopció internacional. Institut Català de l´Acolliment i de l’Adopció, Generalitat de Catalunya.
 • Reptes actuals a la post adopció. Fundació Vidal i Barraquer.
 • University Higher Course in Handling of Eyme in the Achievement of Personal Change. Universitat de Barcelona.
 • Diagnòstic i tractament de l’Abús Sexual Infantil. Hospital de Sant Pau.
 • …………entre moltes altres formacions, participació i assistència a seminaris i congressos, grups de treball, espais de creixement personal, i que durant una llarga trajectòria he pogut realitzar ampliant coneixements i participant a l’àmbit de la psicologia clínica i social.
La vida és com anar amb bicicleta. Per mantenir l'equilibri has d'avançar.
Albert Einstein

He treballat amb problemàtiques tant de tipus clínic com a nivell de dificultats en la relació, en les modalitats de teràpia Individual, de parella i familiar a l’àmbit privat des de fa més de 30 anys, amb experiència professional a la psicologia i amb un bagatge i formació amb un enfocament Sistèmic- Relacional amb perspectiva integradora. Paral·lelament, amb formació i treball de més de 12 anys amb els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) al sector públic a l’Hospital de Sant Pau, i atenent des de l’entitat Ventijol de Barcelona com a Terapeuta Familiar a usuaris de Serveis Socials a diferents municipis de Catalunya durant més de 15 anys, amb treball d’atenció a la infància, l’adolescència i les famílies en situació de conflicte. He realitzat xerrades a grups de pares, tallers d’autoconeixement, grups de teràpia amb trastorns alimentaris…… La formació a professionals també m’ha acompanyat i encara m’acompanya a la meva trajectòria a “EVNTF – Asociación Escuela Vasco Navarra de Terapia Familiar”.

La llibertat és ser amos de la nostra pròpia vida..
Plató

No dubtis i demana més informació